今日收工喺中環搭船去尖沙咀食好西😌行咗好大條斜路先上到去寶軒酒店,行得咁辛苦梗係要坐低食個蒸氣海鮮火鍋啦😋 本身掙扎緊揀海鮮火鍋定牛肉火鍋好最後都係決定咗試吓海鮮火鍋!(下次再來試埋個牛呀~~~)有八個餸,我哋揀咗海底椰子雞湯湯底。湯底完全冇味精!係新鮮嘅椰子雞湯😛(有啲餐廳係味精椰子湯底㗎,食過怕怕)好彩今次係超fresh geh 椰子湯,湯底仲有椰肉同雞㗎,無花無假😌😌 落咗個椰子雞湯湯底,煲左一陣之後,老闆就開始幫我地蒸唔同嘅餸啦👅👅👅完全係港女坐定定mode等食,服務超好😂🤘🏼所有蒸嘅時間,老闆都有用timer計住,所以完全無overcook的情況。jengggg ahhhh! 呢個係黑松露水蛋。超滑好香黑松露味❤️所有海鮮都好新鮮,雖然老闆一開始俾咗四個調味料我哋,辣椒、炸蒜、豉油之類。但識食一定唔會落咁多調味料,因為新鮮嘅海鮮就咁食係最正嘅!原汁原味👅順帶一提嘅係牛肉丸🍡係真手打牛肉!連個料都好足料。。。冇額外加麵粉之類的去偷工減料,好surprised。食到最後,我哋飲番個湯底。已經飲咗兩碗,好飽好飽啦🤣老闆娘仲好細心問我地要唔要多碗添!❤️❤️❤️又好味,老闆又細心,誠意十足下
今日收工喺中環搭船去尖沙咀食好西😌
行咗好大條斜路先上到去寶軒酒店,
行得咁辛苦梗係要坐低食個蒸氣海鮮火鍋啦😋

本身掙扎緊揀海鮮火鍋定牛肉火鍋
最後都係決定咗試吓海鮮火鍋
(下次再來試埋個牛呀~~~)

有八個餸,我哋揀咗海底椰子雞湯湯底。
湯底完全冇味精!係新鮮嘅椰子雞湯😛

完全係港女坐定定mode等食,服務超好😂🤘🏼

呢個係黑松露水蛋。超滑好香黑松露味❤️

又好味,老闆又細心,誠意十足
下次就嚟食埋你個牛❤️🤤