2017-12-08 532 瀏覽
今日朋友帶左我去試食呢間,原來係我8月尾係旺角食個間既分店。我地大約6點鐘入座,可能今日星期三,入到去都仲有好多位。入到去個侍應帶左我地去一張2人座,間餐廳見到明顯既2人座區,4人卡位,同埋後面大卡位(應該可以坐6個人的),算係一間人流管理唔錯既餐廳。呢間就眼睇比旺角個間少左部Yogurt機,Salad Bar,斟酒bar,甜品bar等,不過都有得拎飲品同雪糕。張2人座雖然望落好細,但都夠位擺食物。第一碟上菜既係羊架,有d Surprise,因為平時食放題第一碟一定係刺身!因為羊架通常都要燒又要落哂d調味料先出。雖然無咁新鮮,但都幾大件,夠味。之後我就去左洗手準備開大餐miss 左第2至4碟上菜既時間,不過我之後有問番朋友既。第二碟係燒雞軟骨串,食落幾好味,夠咸,夠脆,尚算ok。(因為朋友已經等唔切我已經開左餐,每碟都食左一半,為左唔影響以下食物既美感,我無影到相)第三碟到既係天婦羅蝦同蟹棒,食落去無粉味,唔油,已經比起其他放題餐廳係唔錯,加上唔駛點豉油都好味,呢個值得一試!第四碟上既係期待左好耐既刺身!!我地每款都叫左5件,有三文魚、海立魚、甜蝦、八爪魚、北寄貝、象拔蚌、帶子、白鳥貝

燒羊架

之後我就去左洗手準備開大餐
miss 左第2至4碟上菜既時間,不過我之後有問番朋友既

天婦羅蝦&蟹棒

第四碟上既係期待左好耐既刺身!!我地每款都叫左5件,有三文魚、海立魚、甜蝦、八爪魚、北寄貝、象拔蚌、帶子、白鳥貝、鮑片、希靈魚
同玉子。 最好味,最鮮味既有希靈魚同甜蝦,其他就一般般,最差係三文魚、海立魚同象拔蚌,呢三款唔知係咪雪過夜,黑灰色的,一D都唔新鮮

刺身
第五碟係卷物! 又係叫哂三款,三款都係酸酸地,一般般la!
卷物

第6件係榴蓮炸彈,無咩特別...
榴蓮炸彈
第7碟係叫左好耐既牛柳粒,呢個唔錯,唔乾,有sauce配,好味!
牛柳粒

之後都無咩食物特別,除左呢個牛乳海鮮鍋,牛奶、忌廉味非常濃,好好味,不過好"漏"!
牛乳海鮮鍋

Overall黎講,比食物比想象中差,但未至於難食,都會推介一下個羊架同海鮮鍋,環境清潔同服務都理想,不過下次食呢間的話都會推介番去旺角店,個間個裝修靚d,食物新鮮D!
2017-12-06
牛乳海鮮鍋
  • 羊架,牛乳海鮮鍋