2014-02-24
依日另一半day off~早幾日聽佢講過想食韓lunch..就陪下佢食呢中午早少少接近lunch time~去到"H8-阿利水韓國料理"估唔到已經半full~食店唔算好大..環境都可以~由於太多客食店奉行搭檯制度~而當中仲見有好多韓國人幫襯呢~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~lunch set餐牌都有好多選擇~落完order好快送上前菜整體ok~只係泡菜過鹹..右中及右下既薯仔/豆腐就過甜另一半點"牛尾湯定食(跟白飯)"用牛尾煮成湯底~而湯料有牛肉..粉絲..什菜..金菇我唔食牛..影相聞到牛味勁羶~另一半話個湯底好濃郁反而湯料中既牛肉好韌口~整體就變得普普通通了我點"石頭伴飯定食(跟上牛肉清湯)"..可揀雞肉/豬肉我揀雞肉石頭伴飯~另外..牛肉清湯就叫另一半飲埋佢order後黎錯左2次~一次"辣海鮮湯"..一次黎左"牛肉石頭飯"製作需時都等左唔少時間~我地唔趕..係食店趕d囉(好多客等位呢)辣醬味道唔夠惹味~雞肉嫩滑..蔬菜料都好豐富飯粒帶半濕潤~如果乾身少少..就較為岩我口味整體食物都ok~服務有禮貌..只係order較為混亂refill茶水都好快手~另外前菜可以叫服務員ref
食店奉行搭檯制度~而當中仲見有好多韓國人幫襯呢
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
整體ok~只係泡菜過鹹..右中及右下既薯仔/豆腐就過甜 另一半點"牛尾湯定食(跟白飯)" 用牛尾煮成湯底~而湯料有牛肉..粉絲..什菜..金菇
我唔食牛..影相聞到牛味勁羶~另一半話個湯底好濃郁
反而湯料中既牛肉好韌口~整體就變得普普通通了 我點"石頭伴飯定食(跟上牛肉清湯)"..可揀雞肉/豬肉
我揀雞肉石頭伴飯~另外..牛肉清湯就叫另一半飲埋佢
製作需時都等左唔少時間~我地唔趕..係食店趕d囉(好多客等位呢) 辣醬味道唔夠惹味~雞肉嫩滑..蔬菜料都好豐富
飯粒帶半濕潤~如果乾身少少..就較為岩我口味
整體食物都ok~服務有禮貌..只係order較為混亂
refill茶水都好快手~另外前菜可以叫服務員refill呢