2008-05-13
我和朋友在5月10日那天到元朗泰屋食晚飯, 其實我都係第一次去, 因為朋友介紹那裡有特色既海鮮燒烤. 當日我地都算遲BOOK枱, 所以去到佢地堅持只可以俾露天既位俾我地, 當時已經開始下雨, 0個個經理竟然俾張無雨傘既枱俾我地, 我地當然唔肯, 寧願坐張有雨傘既露天枱, 不過雖然有雨傘, 佢地0個到既設計係你個人就算唔濕, 你0的餸會濕哂因為把雨傘唔係放係枱中間. 後尾雨越落越大, 當時咁0岩有一張室內既枱吉左出唻, 我地就叫0的人幫我地安排轉枱, 但係無人理我地, 我地自己搬埋0的餸過去, 收到既態度係個經理好無禮貌咁講---唉....是但啦!俾佢啦俾佢啦!....即係佢竟然好唔願意俾張枱我地寧願我地落住雨濕哂0的餸唻食, 但係當時佢0的BOOK左枱既熟客係仍然未到...佢為左留0的枱俾0的BOOK左枱既熟客就寧願犠牲我地依班食緊既顧客, 真係令我覺得0的服務差到不能接受.其次係當佢地幫我地收碟既時候唔小心跌左個細碟落枱淺到我成身都污漕哂, 一句SORRY都無, 無出過聲, 仲要我等左好耐先幫我執番好0的野, 俾番隻义我仲要係飛埋唻咁俾, 極之無禮貌.到後唻我叫人加水, 加左成半個鐘
到後唻我叫人加水, 加左成半個鐘先加, 仲要每人加三分一杯, 因為想趕我地走, 依0的係咩服務態度呀?
佢地好好生意, 唔憂做, 好多人冒住雨都排隊等位, 但係都唔代表可以用咁既服務態度去對待客人, 仲有佢地有需要改善下分配座位既方法, 因為我眼見係當好多人等緊位既時候竟然有吉枱無人安排入座, 到最後係有一0的客人自己霸左個位坐低做成不公平既情況. 我得到咁既經驗, 我絕對唔會再幫襯!