2010-03-29 24 瀏覽
今天在上環食午飯, 發現周圍都排隊, 除了這間 Cafe Little, 不用排隊, 仲有兩三張枱 available. 我見 set lunch 價錢 ok, around $50, 所以咪入去試下。哈, 一入到去, 發現有一張枱的人只食了幾啖就唔食埋單, 我們心唸, 唔係咁差呱? 到我們落 order, 我們叫了一客 意粉 Set-Lunch, 一客 三文治 Set-Lunch. 當份 三文治送到來, 我們發現 份三文治的皮 好厚, 我們便問 「可否幫我們 cut 咗D 皮?」。 之後個 waitress 拿去櫃檯, 跟住我們聽到櫃檯有人好大聲的叫問『咩事呀? 飛邊呀? 無呀! 俾把刀佢自己飛啦!』 。跟住個伙記真係俾番份三文治我們自己飛邊! 當事間餐廳仲要唔忙, 仲有位, 都唔full, 伙記又唔忙, 廚房又唔忙, 都仲要咁嘅 no service but charge your service! 真頂佢地唔順. 見到上面的朋友寫 comment 都讚, 可能只是早餐 ok. 午飯就真係唔會再幫親。

哈, 一入到去,

。跟住個伙記真係俾番份三文治我們自己飛邊!

2010-03-29