2023-06-29
自前年生日之後都無食過滿粥,朋友前排突然話想食,所以就book咗平日夜晚過嚟。可能因為係平日,入到去無乜好多枱坐咗人。套餐有3個:肉蟹/龍蝦/肉蟹+龍蝦,見上次食咗肉蟹餐,今次就試龍蝦。湯底應該係就咁無調味嘅粥水嚟,龍蝦每人有半隻,都幾多肉,啲肉去到龍蝦頭都仲有好多。除咗龍蝦,呢個套餐有蜆、沙白、鮑魚、蚌、魚片、蝦,另外仲可以加其他海鮮,不過我哋無加到。店員有過嚟提示我哋每樣海鮮要淥幾耐(餐枱紙都有寫),收吉碟都收得好快,同埋見到我哋裝殼嘅桶一滿咗就即刻過嚟幫我哋倒,服務幾好。食完海鮮之後,店員就上芋頭南瓜粒同6款自選火鍋料,火鍋料都有幾多款揀,不過我哋要留肚食最後嘅粥,所以無叫好多肉。朋友拎湯嚟加嗰陣,店員都有提醒唔好加太多,如果唔係個粥會好稀。食晒所有餸之後,店員就幫我哋加粥,呢個時候個湯底已經變咗金黃色,加咗粥之後就好似南瓜粥咁。粥量大概每人2-3碗,仲有加埋蛋花,食完好飽!總括嚟講都幾抵食,海鮮好夠新鮮之餘,服務仲幾好添!
總括嚟講都幾抵食,海鮮好夠新鮮之餘,服務仲幾好添!