2023-02-02
想試帝苑酒店嘅自助餐好耐,適逢有朋友生日就嚟呢度試吓佢嘅dinner buffet~我哋嚟嘅呢日係平日,客人都唔算好多😆我哋一坐低 侍應就幫我哋笠椅套😯呢幾年去過咁多間自助餐,呢間係難得一間會咁貼心地幫客人做呢個服務 以免我哋嘅衫或者袋整污糟!呢樣嘢好值得讚!坐低之後我哋好快就出去攞嘢食啦😍呢度嘅凍海鮮都幾多,有龍蝦,青口,蟹腳,翡翠螺,凍蝦等等。而且都真係幾新鮮,食落啲肉唔會好韌,尤其龍蝦都幾高質😋好多膏!不過擺放嘅位都比較迫,一開始自助餐嘅時候好多客人堆埋一堆拎嘢,可能地方問題,餸菜都擺得比較密集~呢度嘅燒牛肉都好吸引😍我咁岩拎到肉中間嘅位置,熟嘅程度啱啱好,都幾嫩🥰呢度仲有個Grilled station 有唔同嘅串燒添沙律🥗嘅選擇都唔少 睇落都幾新鮮!帝苑嘅餅房咁出名 當然要試吓佢哋嘅甜品啦!出晒名嘅蝴蝶酥果然冇令我失望🤤好脆好香牛油味,會令人一食再食,而佢哋嘅cheese cake都唔差,好creamy但又唔會太漏😜同埋估唔到佢哋個三色朱古力慕絲杯幾好食喎,好有層次,而且做得真係好綿滑😍呢度仲有即整嘅pancake 㗎 不過我就冇拎到嚟食啦🫢另外呢度嘅刺身有三文魚,油甘魚,八
我哋嚟嘅呢日係平日,客人都唔算好多😆
呢樣嘢好值得讚!
坐低之後我哋好快就出去攞嘢食啦😍
呢度仲有個Grilled station 有唔同嘅串燒添
沙律🥗嘅選擇都唔少 睇落都幾新鮮!
帝苑嘅餅房咁出名 當然要試吓佢哋嘅甜品啦!
另外呢度嘅刺身有三文魚,油甘魚,八爪魚,吞拿魚,𩶘魚,希靈魚。不過就唔算特別新鮮,都係一般酒店自助餐嘅水準~
熱食有海南雞飯,燒味,釀焗蟹蓋,炸廣島蠔,蒸魚等等,呢度嘅熱食就比較少。不過值得一提嘅係依家有飛仔出去換一人一份蠔皇花膠扒👍🏻但我同有人就覺得唔係特別好食,可以留返個肚食甜品或者凍海鮮☺️
不過估唔到嘅係仲有蛋糕送添!所以壽星女都好開心!侍應嘅服務態度都好好,仲有同我朋友講生日快樂添😆
總括嚟講我覺得呢度嘅性價比都幾高,服務態度都幾好,而且有live Band🎤氣氛同環境都唔錯嘅
係熱食比較少選擇,但如果鍾意食甜品同凍海鮮嘅朋友絕對值得一試!😄