2023-05-27
同一班朋友去食。 首先一開頭叫左幾樣野就話我地叫唔夠,一定唔夠食,個時manager個表情就已經唔係幾好,話recommend我地每人叫400蚊野。咁我地咪叫多左一個appetizer同一個甜品,本身都諗住下場再去飲野。 點知個manager係我地食緊野個時行左過黎催多左幾次我地叫多d野,仲要黑面,搞到成個氣氛都好差。甜品最尾都係比佢逼到叫多左碟…明明都已經夠哂飽。 好老實講,佢如果態度唔係咁我地可能都會比面叫多啲野食。但係你如果想我地比400pp既話,服務就應該好啲,更加就唔應該黑面同暗串客人。仲要唔止manager,其他侍應都係如是,咁樣都仲想收fine dining價。況且,呢間餐廳既環境、食物都唔係收400pp既質量,就唔好強逼人啦。