2018-08-16
呢間餐廳食物正常,但服務差到一個點,冇下次!搵個侍應姐姐落完單 (叫咗炒羅漢齋、蒸水蛋),過咗五秒之後佢又返轉頭,叫我哋重複一次叫咩嘢飲,我心諗你啲記性差過金魚喎?但我當佢一時大意算數啦!點知等咗二十分鐘啲嘢食都未嚟,於是問下個樓面經理,佢個答案簡直當咗客人係白癡!佢話:「因為同一檯嘅餸,我哋會夾埋一次過先上。」下下下?我仲以為自己聽錯。經理再理直氣壯咁補充:「因為蒸水蛋要等,所以個羅漢齋會等埋先一齊上!」我真係第一次聽到啲咁荒謬嘅理由!我哋兩個人,一人叫一份晚市套餐各自食,因乜事要等埋先一齊上呢?你漏咗單咪漏咗單囉,做乜要作個咁低能嘅藉口?之後我仲聽到唔止我哋一檯客係漏單、錯單,好明顯唔係單一事件……故事仲未完喎,我哋兩個人落單時明明都講咗兩個餸要加錢轉套餐(即係加$10有飯有湯),之後個侍應竟然話我哋只係轉咗一個做套餐。本身我已經想鬧爆佢,不過老婆話算數,下次唔好再嚟!