2023-01-22
呢間野啲燒賣超級難食😠難得去到太安樓搵食,見呢間比較舊式又多人買就想試下佢啲燒賣,佢有幾個價錢牌中間紅色個個大大隻字寫俾6蚊一串15蚊一碗,男朋友話要一串,我想食多啲就話一碗,佢話𢳂夠$20俾你啦,我問唔係$15一碗咩?佢就好似著左😡咁話一碗$18啊!邊有$15一碗咁平啊!佢講完我先見到佢後面有塊好細嘅牌寫住燒賣18一碗,算我照要🤦🏻♀️佢𢳂完就咁放係度又冇俾竹籤我哋(冇放竹籤出黎)又冇問我地要咩汁,見兜燒賣咩都冇就問返佢有冇豉油辣椒油嗰啲,佢指住其中一兜好串咁同我地講呢啲係咪辣椒啊係咪豉油啊,又話我地咩都唔講唔知我地想點☹️串到飛起!我都唔知點解買碗燒賣都要你氣,問多2句就要串返個客真係好差😡到最後啲燒賣係好難食,蒸到發脹哂,又爛又梅,啲辣椒豉油有冇味嘅,都唔知食左啲咩落肚☹️☹️仲要貼錢買難受,呢間野真係冇下次😡😡😡