2022-10-01 252 瀏覽
見那麼多食評推介這間餐廳,我便到這間餐廳試一試他們的威靈頓牛柳。 午市威靈頓牛柳餐$98,牛柳可選擇配飯、意粉或薯角, 我選擇意粉,這個餐包餐湯和飲品。 餐湯係忌廉粟米素翅湯( 唔知係咪呢個湯,不過我只飲到呢個味道)。 雖然喺叫威靈頓牛柳, 但如其他食評所講它並不是名副其實嘅‘’威靈頓牛柳‘’, 說穿了只是一塊酥皮包著牛柳。 話雖如此,其實它酥皮本身焗得非常香脆, 內裏牛柳嘅厚度和我想像中的差不多,牛肉嘅熟成度亦是我所order嘅五成熟, 牛肉不會很乾很juicy。 牛柳嘅醬汁則有點太濃過份reduced 的感覺。 我覺得意粉較淋可能因為預先煮好的關係but ok。除了牛柳,餐湯和飲品則不過不失。 這店的服務亦很好。

除了牛柳,餐湯和飲品則不過不失。 這店的服務亦很好。

威靈頓牛柳餐
2022-09-19