2021-09-25
落到尖沙咀I SQUARE發現有間台灣店 本色諗住買杯珍奶 見到個超吸引既雙人套餐😍!!! 試!!!先係兩碟小食:揀咗 麻辣鴨舌&麻辣豬耳 味道OK 不過不失 兩碗湯:豆腐蠔湯 & 蜆肉湯兩款既湯都清淡,唔會好鹹如果平時唔食開生蠔嗰種味道既話,建議飲蜆肉湯!蠔味好出! 兩款主菜:1. 龍蝦炒飯完先睇個名以為龍蝦抄飯D龍蝦會勁細粒,點知係原隻龍蝦,已拆肉,炸咗,變成龍蝦球!超大粒🤤 龍蝦味到鮮甜,爽口! 如果平時鍾意食炸天婦羅蝦尾既話 千其唔好放過呢隻龍蝦尾!炸到脆卜卜🍤🍤2. 芋香雞如果唔係叫雙人餐,單點既話,建議叫多碗飯(不過唔肯定有冇白飯叫🤭) 主要係因為個芋頭蓉好香 好好味 可以撈飯食😎雞滑! 多肉!仲有雞腿🐓🐓仲有兩款菜選擇小編揀咗 櫻花蝦抄菜Ummmmm, 如果食開清淡菜既,呢個唔建議叫,因為菜偏油,不過如果真係想食可以叫完食一啖原汁原味先(都真係抄得幾好食)跟住就用水洗一洗先食。小編都有沖一沖先食,放心 味道都仲係濃既,只係冇咁油🙈最後最後 甜品!!!呢個芋丸糖不甩超!好!食!平時食開湯丸版本既糖不甩,呢個創意分比咗先👍🏻👍🏻芋丸仲加咗玫瑰醬係面,配上糖不甩,香甜😋😋不過甜
發現有間台灣店 本色諗住買杯珍奶
見到個超吸引既雙人套餐😍
!!! 試!!!
先係兩碟小食:
揀咗 麻辣鴨舌&麻辣豬耳
味道OK 不過不失
兩碗湯:
豆腐蠔湯 & 蜆肉湯
兩款既湯都清淡,唔會好鹹
如果平時唔食開生蠔嗰種味道既話,建議飲蜆肉湯!
蠔味好出!
兩款主菜:
1. 龍蝦炒飯
2. 芋香雞
雞滑! 多肉!仲有雞腿🐓🐓
仲有兩款菜選擇
小編揀咗 櫻花蝦抄菜
最後最後 甜品!!!
呢個芋丸糖不甩超!好!食!
平時食開湯丸版本既糖不甩,呢個創意分比咗先👍🏻👍🏻
芋丸仲加咗玫瑰醬係面,配上糖不甩,香甜😋😋
不過甜品可能次次唔一樣,因為餐單都寫係咩甜品,記得落order前問下先!
呢個set $400幾,份量絕對唔係雙人份,3個人食就啱啱好!! 同埋,飲品係半價!!
平時好少寫服務!不過呢次要講!
佢哋服務好周到,我地兩個人原先坐一張細既長方形枱,後來員工發現我地叫雙人餐,一見到有大枱走就幫我地轉枱,因為嘢食會唔夠放!仲要個個都好好笑容! 會再嚟❤❤❤