2018-10-15 146 瀏覽
平時都有食開呢間,近一個月冇來,估唔到差左咁多😑話說叫左新餐牌嘅"美式香辣牛肉炒意粉",來到一睇就知來錯,來左個"法式黑醋牛肉炒意粉",咁就同個侍應講啦,隔離枱個阿叔話:"可能搞錯左啵,我明明叫黑醋意粉,但食緊個辣到食唔到嘅意粉,應該係兩碟交換左"。咁個阿叔都冇話要換,夾硬食。咁我未食,就同個侍應講要換返原本落單個"美式香辣炒意粉啦"等左兩分鐘,上左碟意粉,同頭先上果份一模一樣,色水一睇就知冇換過,個侍應一擺低就走,我叫住佢,同佢講"又係呢碟,頭先就係呢碟,我叫左換美式香辣意粉啵",個侍應話"加左辣㗎啦,宜家埋香辣囉"。🤬真係咁都得,真係要多謝佢送埋黑醋畀我添,隔離阿叔跟住同我講:"咁都得?衰過茶記啵,好彩我頭先冇叫佢換碟唔辣畀我,我估佢拎入去洗一洗碟意粉,就叫換左唔辣畀我啦!"
平時都有食開呢間,近一個月冇來,估唔到差左咁多😑
話說叫左新餐牌嘅"美式香辣牛肉炒意粉",
來到一睇就知來錯,來左個"法式黑醋牛肉炒意粉",
咁個阿叔都冇話要換,夾硬食。
咁我未食,就同個侍應講要換返原本落單個"美式香辣炒意粉啦"