2012-06-15 3476 瀏覽
自已本身好鍾意食韓燒,由於無黎漢和半年有多,所以佢幾時加價我地都唔知?以前係128+10%,食兩個鐘,同男友去既o個日我地6點半鐘入座,一黎去就同我地講,$158+10%,食個半鐘,心諗:下!?加左$30蚊仲要cut短埋時間?ok~都夠晒時間食既,一坐底就梗係去拎三文魚刺身食喇,跟住就係一碟二碟既生,熟食物,本來食得開開心心,點知!七點鐘左右,有個員工行埋黎同我地講,佢問我地":你地仲燒唔燒架?下!?我答:塊鐵板仲燒緊七,八件野,而且我黎無耐咋喎,妳唔係想話我咁快食完就走啊?跟住個員工咩都唔講走左去,去到七點二十分左右又黎問,今次話:你地有冇興趣想係七點半前埋單啊?平廿蚊架喎!我話:無興趣啊!同埋可唔可以俾我食得舒服少少,唔好黎煩我啊?跟住去七點半,佢又走埋黎同我地同埋隔離張檯既人講‘唔好意思,夠鐘喇,要埋單喇,嘩!!呢次真係火都黎,我同男友一齊開火,我地話‘食一個鐘唔夠就俾你地煩足三次,我地唔係半價入黎食架,你當d客係狗咩?趕得就趕!我八點先夠鐘埋單走人,你依家同我講叫我埋單,你check清楚入座o個張紙先喇…不知所謂,跟住其他檯所有人一齊大鬧佢地d員工,話佢地未食完仲燒緊野,只係停底吹兩句水,跟住就俾人收晒d仲有食物既碟,筷子...你叫人點食啊?嘈左一陣都無人行埋黎解釋,所有員工散得就散,最不知所謂既係去到我地自已嗌埋單o個陣,個經理竟然叫個洗碗既黎幫我地埋,其他檯都係咁,驚俾客鬧就單都唔敢埋,真係火滾,唔駛再有下次
2012-05-05