2018-01-01
第一次寫食評,不過唔係因為佢好好味,係因為服務真係差到無朋友。先講下佢個格局,佢係L型咁,收銀果就喺最前,可以睇到最前面大約三分一場,但就望唔到最尾三分一至二分一既位置。咁等位果時,都係收銀附近,見到果三分一場啲樓面都好忙咁,咁我同老婆就大約等咗二個半鐘入坐,就坐最入果個AREA。一坐底,見到檯都未抹乾淨,而檯底下面係一大攤水,雖然俾果灘水跣到,但唔緊要,打邊爐唔會預係乾淨,但係最大問題係果度係無人理,真係一個人無,寫好晒紙想搵人落單兼叫湯底,但就舉咗幾分鐘手都無人理,跟住就去中間左右既位置度找嗰三分二場入面唯一一個樓面姐姐,佢就唔耐煩咁問要乜,我老婆就話想落單同叫湯底,佢就好難為咁話:「我唔係跟果度(後面3分1場)喎,不過唔緊要啦,照幫住你啦~」(客又點會知你邊個負責邊度),我老婆就話返,後面一個人都無,佢就話「佢哋放緊飯,後得一人咋」,同一時間,有個抬住嘢後生仔樓面喺我老婆後面無禮貌咁大喝「睇後!」(本身已經企開咗同個姐姐講嘢),本能轉身一望,佢個款就黑位個面兼用盤嘢兇我老婆,無禮貌之餘,仲要烚女人。搞到咁氣頂,繼續坐底食都只會食得無癮,結果決定即走,走果下我哋都有同收銀講聲唔食,
一坐底,見到檯都未抹乾淨,而檯底下面係一大攤水,雖然俾果灘水跣到,但唔緊要,打邊爐唔會預係乾淨,但係最大問題係果度係無人理,真係一個人無,寫好晒紙想搵人落單兼叫湯底,但就舉咗幾分鐘手都無人理,跟住就去中間左右既位置度找嗰三分二場入面唯一一個樓面姐姐,佢就唔耐煩咁問要乜,我老婆就話想落單同叫湯底,佢就好難為咁話:「我唔係跟果度(後面3分1場)喎,不過唔緊要啦,照幫住你啦~」(客又點會知你邊個負責邊度),我老婆就話返,後面一個人都無,佢就話「佢哋放緊飯,後得一人咋」,同一時間,有個抬住嘢後生仔樓面喺我老婆後面無禮貌咁大喝「睇後!」(本身已經企開咗同個姐姐講嘢),本能轉身一望,佢個款就黑位個面兼用盤嘢兇我老婆,無禮貌之餘,仲要烚女人。搞到咁氣頂,繼續坐底食都只會食得無癮,結果決定即走,走果下我哋都有同收銀講聲唔食,但佢就望都無望就一手收返張單。
整體來講,全程都有種要受人氣既感覺,由等位到走人,所有過程都無一刻覺得我地係有被尊重過,可能真係太多客,佢哋唔休做,佢幾衰都會有人中入去。無禮貌都算,畢竟預咗佢地唔會有,不過放飯放到一個人都無,仲要D人唔願補位,D管理真係有啲得意。另外,見到前面三分一場果D人手數量,比例上同喺後半場既就完全唔一樣,令人好懷疑班人係集中收銀望到D位附近扮勤力。點都好,呢間嘢唔會再有下次。
題外話/補充資料:
味道&抵食,因為未食就唔知味道,不過睇目測返D料,同埋可以揀既食物種類,就俾3粒星。