2022-06-24
近日出差銅鑼灣, 放工行去鵝頸橋底坐巴士返屋企.想話買隻油雞做晚餐, 記憶中鵝頸橋底好似有間燒味店, 唔知道店名, 於是行去睇睇咩環境.原來果頭有兩間燒味店開埋一齊, 半隻油雞右手邊果間賣60蚊, 左邊果間56蚊.兩間D油雞外相同樣吸引, 問題係左邊果間人山人海, 可能佢地同時間提供埋兩餸飯, 而右手邊果間, 水靜鵝飛!貴D又有D伏味, 唔洗多講幫襯邊間啦....正當入去俾哂錢買油雞時, D大媽打哂尖, 一個二個話買燒鵝, D店員叫排隊但又唔先後次序交貨! 服務態度完全唔掂!零分!好!試埋隻油雞先!如果唔掂的話必負評!所以寄望隻油雞唔掂!未講油雞, 先講講我嘅大愛,主角蔥蓉先.蔥蓉顏色翠綠,而且俾咗兩兜, 份量足夠, 只係味道重咗D, 但尚算滿意.油雞嘛..... 唉...... 真係好想俾負評, 被D大媽打尖好不滿, 但油雞實在出色, 肉嫩多汁 juicy, 雞皮又滑, 良心俾唔落負評!而且雞肉份量足夠, 唔係D瘦種無肉雞. 俾okay因為服務態度差!店名叫超人燒鵝, 而噤多人嚟買燒鵝, 好掂咩? 好! 下次試試燒鵝再寫文!又要返去同D大媽大戰!
貴D又有D伏味, 唔洗多講幫襯邊間啦....
好!試埋隻油雞先!如果唔掂的話必負評!
所以寄望隻油雞唔掂!
未講油雞, 先講講我嘅大愛,主角蔥蓉先.
而且雞肉份量足夠, 唔係D瘦種無肉雞.
俾okay因為服務態度差!
又要返去同D大媽大戰!