2022-09-20 215 瀏覽
去 AEON 買嘢之前,食個晚餐先,見呢間未試過,又唔多人,可以坐得鬆動啲,咁就揀呢間試吓啦。企喺門口負責帶位嘅員工帶我去一張近門口嘅四人枱,我唔想,所以我就指咗店內另一張四人枱,問佢我可唔可以坐嗰張啦,但好奇怪,佢堅持要我坐番佢原先指定嗰張,(明明當時有大量吉位),於是,我唯有再講:「我唔想坐咁近門口」,佢先至好唔情願咁俾我坐入面。此店用手機 scan QR code 落單,落單時,我餐飲係剔選咗「叫起」(即「後上」),咁我食完個飯咪舉手叫人囉,但啲侍應全部面向水吧企,背對著所有客人,大聲嗌咗兩次「唔該」都冇人轉身睇吓,結果係有位最靠近水吧嘅客見我要揾人,佢就幫我叫啲員工,咁先終於有人理吓我。叫咗佢哋上埋嗰杯餐飲 (衹係至普通不過嘅熱咖啡) 之後,等咗勁耐都音訊全無,(明明全店就一直都係得嗰幾枱客,而且又唔係叫咗咩特飲喎),咁我唯有再追啦,追完都等了又等咗好耐杯嘢先嚟到,完全唔明點解可以咁耐。總括嚟講,呢度嘅食物味道真係好一般,服務仲要咁嘅質素,員工又冇乜禮貌,真係茶餐廳嘅服務都好過佢,以呢個價錢,呢區絶對有好多更好嘅選擇,所以呢間嘢,試一次夠啦!

2022-09-20