2019-03-01 217 瀏覽
閒日,十一點想去食早餐,難得moko開咗茶餐廳,即刻想入去食。見餐廳得幾檯客,大把位。推住bb車入去,有位侍應話入面好細,推車入唔到,完全理解,明白有架bb車好多餐廳都唔係咁方便,始終地方有限,所以都諗住走。想走之際,見門口有張檯, 有一位女士已食完,見佢執緊嘢準備埋單,我就同果位侍應講可唔可以等門口嗰張檯 ,她態度極差,只係好悔氣咁講咗一句"人哋都未食完!"。我只係問可唔可以等,又唔係問可唔可以坐,態度唔駛咁差嘛。好冇癮,即刻唔想食。第二位唔知情嘅侍應好好,見到我哋走都話,咦,呢張檯就走,你可以坐呢張喎。但太冇癮喇,想開開心心食個早餐,唔係想受氣。最後想講,moko係好family friendly商場,所以經常嚟,但咁嘅餐廳就真係冇下次!