2021-07-25 257 瀏覽
今日同男朋友去睇下有咩食,係出面望到個店面環境都幾好,就諗住試試。送野食過黎既店員好冇禮貌,放低得好大力,好似我地得罪佢咁。跟住再試下啲野食,咁我地叫左台式孖寶肉燥飯。野飲就叫左蜂蜜紅茶同檸檬茶。餸就簡左黑醋豬軟骨同台灣腸既。睇相張就好吸引,實際黎到就得兩舊糖漿杯大細既豬軟骨,一條台灣腸。咁都唔緊要啦,但啲肉燥仲少到兩啖冇曬,就真係有啲少。因為食包都慣左加啲煉奶,當我地問個店員可唔可以比啲煉奶既時候,佢好唔耐煩咁話呢到冇煉奶。我覺得有啲侮辱左我地既智慧,一間舖點會冇煉奶,朝早早餐餐包都要煉奶啦。真係食到一肚氣。啲野飲又好澀,要落糖加水咁飲。仲要衛生做得唔好,張枱有蟲係到爬黎爬去。總括而言,今餐食得好辛苦。