2018-12-27
經過荃灣 見到米線陣新出咗「DIY 狂惹石鍋燒」好似好好食咁 想試🤤我地諗住㩒飛個陣 個人話唔洗攞位 直接入得 但入到去其實係無位既🙄 佢叫我地搵位坐住先 等等再幫我地安排 等左成20分鐘終於有檯啦😄到我地想叫餐個陣 舉極手都無人黎 又叫我地等陣 侍應既態度真心唔多好 我一早講哂要石鍋燒 牛肉 黑椒汁 烏冬 佢話無得咁叫 只可以揀3幅圖其中一個 我:咁要牛肉啊佢:牛肉好 要咩汁我:黑椒汁佢:要咩麵我:烏冬咁同我一開始講既有咩分別啊!!!😡野飲好快就黎到😄但...跟著既就係無止境既等 我等~再等~等到媽咪食完 個石鍋燒都未到😢 最後媽咪頂唔順 決定幫我地問下😄個侍應話幫我地問下 就係呢一刻 廚房出餐個位落緊閘😱 原來因為冇人洗煲 冇得賣😑 由我地入黎落單起 已經冇得賣😑 無人同我地講 我地唔問既話就不了了之 白白等左約45分鐘😡😡😡最後揀咗番茄肥牛餃子皇米線配涼拌三絲粉皮 米線幾好食🤤 其他就中規中矩啦🤔
我:咁要牛肉啊
佢:牛肉好 要咩汁
我:黑椒汁
佢:要咩麵
我:烏冬
咁同我一開始講既有咩分別啊!!!😡
野飲好快就黎到😄
但...跟著既就係無止境既等 我等~再等~