2023-10-25 740 瀏覽
之前喺外賣app叫過呢間嘢嘅雞煲,覺得藥饍湯底唔錯,見屋企附近有一間,所以專程去堂食。我地平日兩個人八點零walk in,唔駛等已經有位,見佢鋪頭都幾細,唔夠十張四人枱,但好處係麻雀雖小,但都坐得幾舒服,因為兩個人都係畀張四人枱你。我地今次叫半隻麻辣雞煲,其實份量幾充足,但係雞肉鞋身,而且個麻辣汁真係少得可憐,基本上如果開住個爐嚟食係會即刻焦底(因為冇汁),所以侍應都建議我地唔好開住爐食,食完先幫我地開爐加湯打邊爐。但亦因為太少麻辣汁,加湯之後個湯完全冇麻辣味,變咗清湯咁,而且鋪頭亦冇提供蘸汁,所以淥咩都冇味!另外我地嗌咗個炒蜆,燒魷魚、燒牛柳粒、燒雞腎,除咗個炒蜆幾惹味之外,其他嘢食都非常普通。不過值得一讚係,侍應們態度非常好,殷勤主動,隔籬枱想叫飯食,侍應話佢地鋪頭冇飯,可以幫佢地去對面鋪頭買,試問而家啲餐廳點會畀你攞出面嘢入嚟食之餘,仲幫埋你去買?而且地方坐得舒服同乾淨,或者下次再試吓佢啲燒海鮮同其他湯底嘅雞煲!
2023-10-24