2019-12-23 592 瀏覽
同朋友8點3上到黎,好肚餓諗住嗌野食傾計,8點半落單叫左個dinner set同pizza,朋友個dinner set都算快黎,大概15分鐘左右。點知我個pizza等到9點半到未到,朋友都已經食完飲晒野,問waiter佢一開頭話漏左單,跟住又等左15分鐘,之後再問第2個waiter又話無漏單整緊,姐係我等左1個幾鐘先同我講話d單好多仲未整,仲要有個態度勁差既阿叔話一係就等一係就cancel單,仲叫我地唔中意就轉場,其實個問題係我唔係等15分鐘就催單,係我等左1個半鐘未有得食之餘仲要俾人鬧,我都真係第1次去食野俾人咁樣對待。我自己做過餐飲都唔會咁樣對d客,更何況我做過餐飲更加會尊重番提供服務既人,因為深知辛苦,但係我都真係第1次見有人係會咁對d客,姐係我落左單就算等3個鐘都係應該,仲要唔應該催單,態度毫無悔意,真心唔會再黎食,野食野飲都係好普通,仲要好貴,真心貼錢買難受,祝生意興隆

2019-12-21
5 分鐘 (堂食)