餐廳: 靠得住粥麵小館 (克街)
資訊:

(非會員)
2007-05-23 28 瀏覽
聽講話”靠得住”粥幾出名, 食過一次後, 今日一大班人又去靠得住食lunch. 原本一大班人係好開心咁食野, 點知我地都未全部食晒野, 只係有三四個人食完粥, 阿姐就拿拿聲過來收晒我地碗, 過一陣個阿哥就過來同我地講: 唔好意思, 出面有好多人排隊, 你地食完可唔可以讓D位出來. 聽完之後全部人霎時間O晒嘴. 你地話啦, 邊有咁樣趕客架, 原本開開心心食野, 俾佢咁樣講完之後, 咩mood都無晒. 我地又唔係無幫襯, 即使你地粥有幾好味, 都唔係咁樣係嘛.之後我地嬲還嬲, 都好識做, 食完幾個人就先行離去, 讓D位俾出面排隊人. 剩返兩個人係度, 因為我地真係未食完野. 點知轉頭阿姐過來, 問我地可唔可以轉去第二張, 我真係覺得D阿姐離晒大譜, 食緊叫人轉, 做生意都唔係咁做啦, 阿姐應該問下出面排隊人介唔介意分開坐, 等我地兩個食完後, 再搬返過來坐, 咁至係做生意架嘛. 離晒大譜, 食完靠得住成肚氣. 我話靠唔住就真. 返來忍唔住手係度同大家分享下. 今時今日咁服務態度唔係未夠, 簡直係離譜!仲有, 食完後口好乾, 全部人都係咁樣, 原來D粥都落左味精, 最後我地個個去7仔買野飲.

仲有, 食完後口好乾, 全部人都係咁樣, 原來D粥都落左味精, 最後我地個個去7仔買野飲. =.="