(非會員)
2007-10-11 5 瀏覽
上星期六去左旺角荷里活中心個間『潮樓』, 食物味道一般, 尚可接受.;最不可接受的, 是那裡的服務態度實在勁差, 可說是隨便找間茶餐廳的服務都比它們好得多。想找個伙計寫菜已經不易, 來到你面前時又粒聲唔出, 你要主動講出要食嘜, 而伙計呢, 會用”半呼喝”的形式喊「講啦! 講啦!」, 好似阻佢發達咁. 坐到九點幾時, 有個伙計過黎同我地講:「同你地埋左張單先啦!」係佢決定埋而唔係我地要埋單. 我見佢態度咁差, 就問:「係唔係即係要我地走呀!」點知佢完全冇理你, 望都唔望你轉身就走開, 直情係彩你都傻!! 我地出黎行走各食店咁耐, 都係第一次見識到. 到埋單時, 梗係一亳子tips都唔俾啦, 收錢個部長亦都貫徹佢地的風格, 就係「粒聲唔出」啦! 莫非, 市道好左就唔憂做, 就係用d咁既服務態度待客???