2022-08-26 957 瀏覽
小妹今日去薩莉亞餐廳(慈雲山中心 分店)食野,本身間餐廳係我都就嚟落單嗰陣時先突然把一張手機落單用單據飛落張枱上面。不過佢嗰度又冇公家wifi又訊號差,小妹都難落單,唯有㩒鐘喇。當我㩒完個鐘之後,比前後2個侍應以「吓你咪有手機落單張單囉,自己嚟喇」嘅語氣同小妹講:「可以手機落單架喎」仲指咗指張單,好似我盲咗睇唔到佢哋張單咁叫我自己落,當我再次要求人手落單嘅時間又擺出了「麻鬼煩」的表情。 但問題係: 一,舖入面係咪有公家wifi先,唔係嘅話點解我唔可以有訊號問題,搵人幫手落單? 二,係咪如果要求以人手落單就要比侍應用「吓你好麻煩」嘅態度落單? 三,如果㩒鐘搵個侍應幫手比我咁嘅態度,你哋個鐘不如拆咗算喇?本次投訴內容已傳送至公司在社交平台主頁寫嘅email,希望盡快有回覆
但問題係: