2017-12-25
之前見過呢間餐廳一直都好想食 星期五就嚟咗食 餐牌有分兩個套餐Classic Deluxe 一個五百幾蚊另外一個八百幾蚊 同朋友叫咗兩個classic 套餐 呢度環境唔錯 行到入去有種高貴嘅感覺 佈置亦都非常優雅 高級餐廳嘅格局 燈光柔和 地方寛敞 每台都有侍應serve首先嚟咗兩個餐包 一個法包一個農夫包 餐包嚟到嘅時候非常之暖 一查啲牛油想去即刻溶 食落好香好鬆軟 餐包來講都算好好食同朋友各自叫咗兩個唔同嘅湯 一個鮮雜菌湯 好香雜菌味 creamy得黎 唔會太heavy 正常蘑菇湯另一個加左$60叫咗個龍蝦湯 飲落去好鮮味 食得出唔係味精嗰啲 之後同個龍蝦一齊食 係完美配搭 龍蝦好爽口唔痴牙 加埋啲湯鹹鹹地個配搭一流之後上沙律 佢先俾咗隻好冰冷嘅叉我哋食 好專業 再落啲汁落去個沙律大煲到 將去旋轉然後攪勻 雖然唔知佢旋轉左係咪好食左 但食落啲汁幾好味好似千島醬咁 菜亦都好新鮮 好少有咁會有紅菜頭係入面!食完沙律就上主菜 想之前佢有講解咗個牛嘅小小背景資料 在喺我哋面前切同埋煮 呢個時候先講要幾多成熟比佢聽 即整即上 非常新鮮個牛肉真係非常鮮味 呢個係五成熟 有少少血汁得黎 唔會太生
個牛肉真係非常鮮味 呢個係五成熟 有少少血汁得黎 唔會太生 個牛肉外邊仲係肥膏 好好味好吸引好邪惡 另外有薯蓉伴碟 唔使驚唔飽
呢個龍蝦尾都係另外加上去要加$150 仲有另外呢個薄酥餅 龍蝦味雖然好爽但係冇乜味 應該係我唔識欣賞 但係真係覺得麻麻地 個酥餅更加不磡 食咗一半就冇再食有啲難食 冇味道可言 又凍
隔咗2分鐘就在上最後一個主菜 呢個感覺好似健康啲有多啲菜同蕃茄仔咁 個底都有啲薯蓉唔使驚唔飽 個鱸魚煎得好香 切開入面仲有啲肉汁出嚟 真係外脆內軟 隔離個白色汁都可向好重奶味點個魚好夾 仲有兩隻日本帶子 好想食多幾隻因為佢哋非常之鮮甜 咬落去好彈牙!
最後上埋個甜品 算係好好味既tiramisu!!
整體來講 呢間餐廳嘅食物同埋環境係非常之好 但係因為中間侍應嘅態度令我食慾大減 完全唔明已經只係一個人serve幾台 上菜嘅時候板板聲 介紹嘅時候背穚咁 好似前世得罪左佢咁 中間真係有一度令到我對間餐廳大大減分