2019-10-13
繼續支持小店系列。飲完咖啡決定搵間店食下tea, 路過呢間米線決定試下。入門口第一個印象就覺得呢間米線店應該好有人情味,因為佢既門口唔係樓梯而係斜台,方便一d 坐輪椅既人士出入。店內我都見到兩個坐輪椅既伯伯,相信呢一點小小既心思都真係方便到有需要既人。周日店內都幾多客人,但係只有一個侍應姐姐同埋一個廚房。個姐姐不停好忙咁落單收幾傳菜執野,但係神奇既係佢面上仍然係好有笑容,超高eq, 佢良好既服務態度真係好impressive! 🍜豬軟骨麻辣米線中辣($33)加低糖綠茶($3)呢度既湯底辣得黎偏甜,未必個個中意。不過d 豬軟骨都炆得好淋同入味,最欣賞d 軟骨炆到變半透明,食落好正 🍜麻辣牛肉紅薯粉清湯($33)加枝裝豆漿($6)麻辣牛肉隻辣味夠香,牛肉都好軟淋,可以一試!欣賞呢度碗碗米線or 薯粉都有花生,我最愛 🥟白菜豬肉水餃($20)水餃偏細粒,無乜特別。去到埋單時個姐姐仲笑住同我講:"對唔住今日比較多人所以上菜比較慢。" 如果間間餐廳既店員都咁有禮貌我相信食客既包容度都會高好多。
🍜豬軟骨麻辣米線中辣($33)加低糖綠茶($3)
🍜麻辣牛肉紅薯粉清湯($33)加枝裝豆漿($6)
🥟白菜豬肉水餃($20)
水餃偏細粒,無乜特別。