2019-01-03
睇到網上介紹呢個餐廳$10隻生蠔好吸引, 仲要有優惠券每人送一隻生蠔, 所以就特登入香港仔一試。一開頭先叫一打生蠔試下先, 每叫一打生蠔會自動升級一隻做大生蠔。經理表示生蠔產地每日都唔同, 我地當日食既係來自法國。生蠔味道都幾鮮美, 唔算大隻但$10隻都好合理, 食唔到蠔殼碎。想食靚D既生蠔其實佢都有其他選擇, 但我地都係過下口癮所以$10呢款已經OK。食完之後我地再即時encore左一打。另外再叫左墨魚汁海膽魚子飯同4式芝士pizza。個飯淡味左d, 調味可以重手少少, pizza就唔錯, 芝士味夠重。當然唔少得呢個龍蝦配牛扒, 侍應會係你面前將芝士倒係龍蝦上面, 記得要趁熱食, 牛扒叫左medium rare, 真係3成剛剛好, 值得一讚。可能新開張關係, 經理服務態度非常熱情, 耐心介紹餐牌上既菜式, 希望可以繼續保持落去。
食完之後我地再即時encore左一打。
另外再叫左墨魚汁海膽魚子飯同4式芝士pizza。