2024-08-31 882 瀏覽
今日同朋友一齊去fashion walk行,順便諗住揾個地方食個tea,坐下。咁啱呢間野個門面都幾得意,見到係食pancake又無乜人,就入去試下。入到去店員已經坐咗喺bar枱玩電話,咁間鋪無乜客,我唔怪佢啦(但原來之後多客,佢都係坐喺bar枱玩電話)。之後我地坐低晒,就點野食啦。 4個大人(有一個工人姐姐),2個小朋友(4歲,2歲) ,我地叫咗2份pancake,2杯野飲。咁個waitress就話’你地叫唔夠喎,每人最低消費$100‘ 呢啲咪係應該嗰客一入黎就要講,menu, poster都無寫。咁我就覺得都係嘅你咁大間鋪,唔緊要啦。 我就再加多一份dessert。 諗住都應該夠啦 $460。 佢再話’你地要$500先夠。’ 我就問小朋友都計? 2歲嗰小朋友都唔食得你啲野。 佢就答我小朋友計$50/人。 咁我唯有加多杯野飲啦。之後,上菜杯iced latte係熱嘅,之不過上面有2粒冰, 咁我覺得唔夠凍,問佢可唔可以加多2粒冰。 佢竟然反我白眼🙄。 講真食物份量少都算,但食物真係好一般,仲要無service。 我真係好少會寫一間餐廳有幾差,呢間野真係我覺得唔配有good comment

之後,上菜

我真係好少會寫一間餐廳有幾差,呢間野真係我覺得唔配有good comment。