2016-05-07
話說夜晚落街食飯,又唔知食咩好,醒起有間未食過嘅餐廳,最後就去左啲間百份百食,亦成為左我今日最後悔嘅選擇。1)首先去到,員工完全冇打招呼,用啲好唔情願嘅語氣去問幾多位,問完之後只係用手指指住張枱,示意我同家人坐落去。之後我示意想坐入面嘅卡位,因為卡位完全冇人坐,誰不知店員只係不停同我講唔得,問點解又唔解釋,淨係同我講只可以坐佢指示嘅位置,完全不明所以。2)我地其中兩人點了兩份鐵板牛排,點嘅時候已經事先向幫我地落單嘅女店員查詢,牛扒可否選擇要幾成熟。我亦清楚聽到佢同我地講可以,於是我地分別點了一份五成熟和一份三成熟嘅牛排。之後該名女店員同廚房入面嘅伙計嘅對話令我十分憤怒,因為我坐張枱就係出菜位對面,所以我完全聽到佢地嘅對話。廚房同該女店員講,你點解咁落單,我地啲牛扒好薄,冇可能煎到五成熟,更何況係三成,點知女店員用不滿加帶有譏諷嘅語講,我點知姐,人地話要五成,咁生都唔知點食,問佢佢話食慣喎關我咩事。之後其中一個男店員行黎同我地解釋點解冇得揀,我心諗,吓,鐵板餐牛扒好薄冇得揀。。?3)食物質素不能接受,牛扒薄到完全係薄牛扒餐嘅級數,薯條又幼又乾,M記啲都好食過佢仲要配薯菜嘅菜竟然係節瓜,仲
3)食物質素不能接受,牛扒薄到完全係薄牛扒餐嘅級數,薯條又幼又乾,M記啲都好食過佢仲要配薯菜嘅菜竟然係節瓜,仲要係唔好食個隻
4)之後另一個女店員多次因為要拎餐具俾其他客人,多次行埋黎打開我地張枱個櫃桶拎餐具,仲要好大力咁閂埋佢,每次都嘭一餐,仲要成張枱震曬,但係明明有其他枱冇人坐,點係係要黎打擾顧客用餐呢!?
最後我地係勁火滾咁離開,最後俾錢嘅時候亦完多謝冇成,只係機械人咁講收幾錢找幾錢。
我以後都唔會再幫襯啲咁嘅垃圾餐廳,唔洗錢請都唔食。
最後希望佢快啲走,交返個位出黎等啲有質素嘅餐廳造福附近嘅居民