2024-07-27 2922 瀏覽
係社交媒體網站見到有foodie reels介紹依間串燒店,諗住開開心心同朋友gathering,點知中晒伏,食到一肚氣。依間餐廳食物質素正常不過不失,但價錢貴,$12-22串燒一定要嗌兩串起。無水提供,飲酒價錢還好,但非酒精類勁貴,水/可樂都要30幾蚊。店員態度串串貢,老實不客氣。有啲串燒款式一定要叫兩串起,聽到有其他食客問一串有幾多舊,店員居然答:「我唔知你問緊乜。」😮然後食緊野嘅時候不停急住收走啲碟,明明未食完都擅自將幾碟野嘅野食grp埋一碟,好disturbing。朋友想要個吉杯,店員聽唔明問咗幾次然後仲要話:「你講緊乜,咩吉杯,空杯呀?」真係無言。😶‍🌫️😶🫥另外店舖衛生都好唔開胃,見到啲店員會一隻手戴手套,另一隻唔戴。不論上菜、收碟、倒野飲、收錢都係同一隻手套。🤮🦠🧤點餐紙上寫明用餐時間2小時,結果我地食咗1.5小時就比店員話夠鐘交枱,要我地埋單走人。不過我地本身都唔打算再嗌野食,食得好唔舒服,都想快啲閃人。😮‍💨🏃🏻💨上openrice睇返啲食評發現原來都有其他人話餐廳服務態度差,好後悔當初無留意。依間餐廳真係永不光顧,比錢買難受!🤕😢😡