2011-03-07 47 瀏覽
講真, 街邊小食水準間間差唔多。位於大埔虛火車站的這間Snack Express的小食款食不多, 只有燒賣、魷魚鬚、煎釀三寶等,魚蛋、牛雜、腸仔欠奉,食物味道似業餘人士之作。如果唔係好肚餓, 我都唔會幫襯。今日大概5:30pm因為趕時間先至幫襯, 點知嗰個紮馬尾嘅阿姐店員態度奇差, 我話要4件煎釀三寶, 都唔知佢真聽唔到定假聽唔到, 竟然俾咗排我後邊嗰個先, 我都無出聲。到俾錢嗰陣, 我用八達通俾錢, 佢哋嗰部拍卡機滿佈油漬, 我正常咁拍個銀包埋去, 點知紮馬尾嗰個阿姐店員竟然好無禮貌咁話 “唔好拍咁大力!”...真係莫名奇妙??到底邊個先係客?定係佢認為街邊鋪頭仔唔需要講禮貌?我以後都唔會幫襯呢間嘢!請著呢個紮馬尾嘅阿姐真係幫老闆倒米!!

2011-03-07
5 分鐘 (外賣自取)