2024-01-13
中午過嚟呢度同屋企人食午飯,因為咁啱見到呢度有位,所以就決左嚟呢度食坐低時想問個待應可否俾個碗我們洗杯,叫極都無人理,之後上菜時,想問個侍應拎隻鐵匙羹,期間個女中年侍應有示意見到,我哋見佢招呼其他人入座,我哋也放下了手等待,但最後都差不多大約三分鐘才過嚟,其實仲有其他侍應,但我們的位置坐得較隱蔽,完全冇人可以看到我們之後該位中年女侍應拎鐵匙羹給我們,不會走過嚟,而係在距離較遠同我家人說聲「吼」,家人聽唔到,佢又吼左一聲,仲要眼超超咁啤住!這是應有的態度嗎?埋單時又求其遞張單過嚟,我以為自己食緊快餐,真係快餐嘅服務態度都比佢好10倍我哋用信用卡買單,之後佢俾返張卡我嘅時候,又係「吼」一聲咁,仲要繼續擰轉面同隔籬枱講嘢,坦白講真係十分唔尊重客人真係無下次
真係無下次