2024-08-12 546 瀏覽
大概早一星期book左枱食生日飯當日我哋比原定預約時間早到去到餐廳門口向職員表示已book枱佢沒有詢問詳細情況下便帶我地4人入座佢原先安排我哋坐近bar枱附近的位置當時我哋見餐廳仍未滿座 有很多吉枱所以我哋問職員可唔可以調去窗邊有梳化位置坐 (由兩張2人枱合成的4人位)一名穿着全黑色制服的女職員沒有表示該位置被人預約了 但就面露不悅表示 : 你哋中意。之後我哋4人點了一個4人套餐並另外點了一些小食、壽司點餐後一個女職員很體貼地想將隔離既二人枱都拼合埋一齊 讓我地多啲地方放食物但這時候店內的男經理喝停女職員表示不用將枱合併 而隔離比我哋遲入座坐住兩名的食客 眼見佢哋點既食物比我哋少 但佢哋可以額外有多一張2人枱放置食物 這張額外的2人枱同樣係由餐廳職員另外幫食客安排拼合一齊的 餐廳這樣的安排真係令人表示極度不理解 !2人可以坐4人枱 但4人依舊坐4人枱 處理方法並不一致 當然明白4個人坐4人座位係好合理但係佢哋明知我哋嘅食物太多連junior嘅同事都主動提出幫我哋安排多一張枱但係經理都阻止反而私下沒有經我哋同意下 擅自抽起了我們最後兩道菜等到我哋差不多完成所有餐點 等無可等去跟進餘下嘅食
大概早一星期book左枱食生日飯

但係經理都阻止
反而私下沒有經我哋同意下 擅自抽起了我們最後兩道菜
等到我哋差不多完成所有餐點 等無可等去跟進餘下嘅食物嘅時候
先話俾我哋聽其實係hold起咗
特登唔上 避免我哋唔夠位置放食物?
其實佢哋都知食物係唔夠位置放 但就將隔離既2人枱安排比附近的兩名食客 而我哋叫既食物就hold起唔出住

第一次幫襯呢間餐廳就遇到呢個體驗 的確係失望既 相信以後亦都唔會再幫襯 始終食物質素同服務態度都好一般
2024-08-11