第一次去,見門面唔錯諗住試下,一個人去攞位,當時午飯時間,餐廳內都多人既,但仲有幾枱空枱,外面冇其他人等位,個四眼收銀阿姐問我幾多位,我話4位,咁佢帶我入去,行到半路佢指住張圓枱示意坐呢張枱,但同時又問我人到齊未,我話另外三位剛剛泊完車行緊落嚟,我心諗佢一直都係見到我一個人,點解佢一早唔問?我答完佢,佢就冇反應,自己行返出收銀位置,咁我咪問佢係咪未人齊就唔入得?以為佢聽唔到,我再問,如是者我問咗三次,佢企返係收銀位完全一眼都冇望我,唔答我,我真係要爆喇,我話:未人齊唔入得咪出聲囉,呢度大把餐廳,我可以去第二間食,唔洗受你氣成個過程發生咗大約三十秒,我離開餐廳時剛好另外三位都嚟到,我哋即走。呢個時勢仲係呢啲咁既服務態度,執粒真係有原因㗎

2024-07-11
午餐