2023-11-16 818 瀏覽
今晚女友小熊同我都係灣仔收工,佢提意去哩間新開張嘅餐廳食晚餐,話見佢地份 Menu 嘅鐵板牛扒好吸引餐廳又新淨,仲不停 send D Menu 相比我,問我有無睇啱,有無啱心水!新店名紅糖,睇睇份 Menu,只不過係普通茶檔選擇,最大問題係第六感告知餐廳唔掂! 但係.... 眼見小熊咁鬼雀躍,又點好意思推莊潑佢冷水呢,唉.... 打定輸數去幫襯.小熊要鐵板西冷,我要份鐵板雜扒,都係跟薯菜,同羅宋湯.優點:1, 地方闊落環境乾淨.2, 鐵板餐第一要決係塊鐵板熱唔熱有無咋咋聲,哩點紅糖都叫勉強達標.3, 我嘅雜扒有件薄切牛扒,同小熊嘅西冷都無奇怪肉鬆粉味.4, 提供蕃茄汁味道適中,其他D餐廳嘅點汁唔知點解總係味道過鹹過重.缺點一大籮!1, 只有紅湯同中湯,無我喜歡嘅白湯.2, 紅湯羅宋湯又水又淡,唔掂!3, 西冷牛扒有4份之一係肥膏!4, 只有茄汁,無其他選擇.5, 雜扒上嘅牛扒同豬扒都係薄切.6, 豬扒比較乾身唔夠肉嫩 Juicy.7, 薯菜嚇一跳! 以為薯菜係薯條,點知真係成個薯仔上枱! 薯仔上嘅沙律汁,小熊話聞上去氣味奇怪!8, 特飲加6蚊,小熊點咗特飲卻加8蚊,小熊問點解職員就話唔

小熊要鐵板西冷,我要份鐵板雜扒,都係跟薯菜,同羅宋湯.

優點:

1, 地方闊落環境乾淨.

3, 我嘅雜扒有件薄切牛扒,同小熊嘅西冷都無奇怪肉鬆粉味.

缺點一大籮!

1, 只有紅湯同中湯,無我喜歡嘅白湯.

2, 紅湯羅宋湯又水又淡,唔掂!

3, 西冷牛扒有4份之一係肥膏!

4, 只有茄汁,無其他選擇.

5, 雜扒上嘅牛扒同豬扒都係薄切.

6, 豬扒比較乾身唔夠肉嫩 Juicy.

8, 特飲加6蚊,小熊點咗特飲卻加8蚊,小熊問點解職員就話唔知,服務態度扣分.

9, 放底份雜扒,居然放枱邊半天吊就算,分分鐘成份扒跌落地,有相有真相!服務差劣.

同小熊食完出門口,都有一種浪費咗一餐嘅感覺,去隔離德克士食炸雞好過!

哩個就係第六感同現實嘅矛盾!