2023-12-20
服務態度拍得住酒店級數嘅西班牙特色菜格調酒吧餐廳‼️餐廳位於銅鑼灣,地鐵站一出就係,位置方便,設有室內、外座位。室內座位對住調酒酒櫃,室外座位好似露營帳篷咁,掛滿一串串燈,好浪漫,啱哂情侶或者一班朋友嚟gathering。🌟🌟🌟友人叫我一定要係社交平台度盛讚呢間店嘅服務態度!食飯嘅過程店員好落力不停係一至兩道菜餚之後就即刻主動換碟,務求每道菜式嘅味道都唔會影響,which is呢個係酒店先會做到嘅水平,前後我地每人都起碼換左4-5次。店員亦好主動不停幫我哋加水。另外,友人提早上去放蛋糕驚喜,同店員講食到咁上下就自動上蛋糕。食完飯之後友人只係用眼睛示意店員,店員已經好醒目拎蛋糕嚟,完全成功嘅生日驚喜!服務真係滿分!💯💯🌟🌟🌟.1️⃣西班牙薯仔蛋餅
蛋餅入面係薯仔和洋蔥絲,咬落有多重口感。
2️⃣單骨雞翼炸到好脆,又啖啖肉。
3️⃣海鮮白酒牛油扁意粉大大粒帶子、蝦同青口,意粉偏硬,可以再軟少少,不過個醬好好食,用咗好多蒜茸炒,食到最尾個醬汁更加惹味。4️⃣西班牙海鮮飯好多青口、蝦、大蜆好足料,蜆肉鮮甜、大蝦彈牙,青口鮮甜,啲飯吸哂啲海鮮嘅精華,好好食😋!
5️⃣墨魚汁海鮮短鍋麵🦑上鍋果彈賣相的班唔吸引,食落啲麵
餐廳位於銅鑼灣,地鐵站一出就係,位置方便,設有室內、外座位。室內座位對住調酒酒櫃,室外座位好似露營帳篷咁,掛滿一串串燈,好浪漫,啱哂情侶或者一班朋友嚟gathering。 🌟🌟🌟友人叫我一定要係社交平台度盛讚呢間店嘅服務態度!食飯嘅過程店員好落力不停係一至兩道菜餚之後就即刻主動換碟,務求每道菜式嘅味道都唔會影響,which is呢個係酒店先會做到嘅水平,前後我地每人都起碼換左4-5次。店員亦好主動不停幫我哋加水。
1️⃣西班牙薯仔蛋餅 蛋餅入面係薯仔和洋蔥絲,咬落有多重口感。
2️⃣單骨雞翼
炸到好脆,又啖啖肉。
3️⃣海鮮白酒牛油扁意粉
5️⃣墨魚汁海鮮短鍋麵🦑
上鍋果彈賣相的班唔吸引,食落啲麵好似炒麵餅嘅感覺,好油,不過應該係我本身唔太鍾意墨魚汁🤣。
6️⃣甜薯薯條
好甜番薯味,又熱辣辣!dim醬食就中和返個甜味😋!
7️⃣椰香八爪魚帶子刺身 帶子味道鮮甜,連八爪魚口感幾夾,而且少少辣好開胃。但我個人就麻麻地個醬🤣。. 📍Casamigos 地址:銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓(銅鑼灣站 C 出口)
💰:人均$200-300
#hk#restaurant#dinner#bar#spain#food#foodie#seafood#chickenwings#potatosfries#octopus#causewaybay#service