2023-06-19
今日行過買左兩杯野飲,諗住拎返屋企飲所以就要左個膠袋。當時店舖入面有兩個店員,咁啱我買果陣我前面仲有六七杯野飲要整,而我係呢批客入面嘅最後一個。咁冇問題我就等左一陣,等到整完我果兩杯果陣其中一個店員唔知係要去洗手間定做咩就急急腳咁準備走,冇俾膠袋我啦,咁都冇問題嘅,人有三急我明。咁係佢走之前就同佢講我仲有個膠袋,佢就叫另一個店員俾我膠袋我啦,但可能入面果個店員冇理佢,咁佢又行返返黎去抽左個膠袋俾我叫我自己裝。咁其實本黎都冇乜野嘅,但佢個語氣超唔耐煩,好似我欠左佢乜咁,pat低左個袋俾我就算,唔好意思都冇聲,越諗越唔順氣所以黎留言。P.s. 我前面果幾個客佢都有幫手裝埋再俾佢地,所以我先會覺得佢唔幫我裝咁至少態度好少少講返句唔好意思先合理