餐廳: 稻香 (杏花新城)
資訊:

平日晚上6點正入座,當然全場只有幾枱客,冇人等位,坐低唔夠兩分鐘,兩個樓面行咗埋嚟四次催我哋落單,我哋連張單張都未睇完,同佢講等多一陣,佢唔係嚟介紹有咩好食,只係黑面、反白眼咁企喺我哋張枱等。由於食咗下午茶,又早食晚飯,我哋求其叫咗兩個餸先,費事俾人監視。$1蚊雞唔算細隻,但超級鹹,連骨都好鹹,好「鞋」好乾。$98燒汁蜜桃脆香骨,有8支,皮包骨,骨多肉極少。食到尾聲,見樓面向鄰枱食客上糖水,客人馬上給利是,應該係熟客仔,我就問樓面呢度有冇糖水甜品,個樓面亞姐第一時間態度囂張咁話「$16.8喎」,連咩糖水都冇講,就調頭走,我係嚟消費食飯,但樓面當食客係乞衣?連一碗糖水都食唔起咩?!呢啲服務態度,難怪香港人要北上消費。

$1蚊雞唔算細隻,但超級鹹,連骨都好鹹,好「鞋」好乾。
$98燒汁蜜桃脆香骨,有8支,皮包骨,骨多肉極少。

2024-04-22