招聘中
$16,000-$19,000
月薪
$16,000-$17,500
月薪
今日去又一城行街,到左夜晚就上openrice睇下附近有邊間餐廳好食,偶然見到呢間餐廳評價好似唔錯就去試試,點知佢地嘅服務態度實在「震驚」我!去到餐廳就撳咗飛仔等叫位,等到叫到我地時,我拎張飛仔俾個男店員睇(身高大約180,戴黑框眼鏡,約30-40歲,身型略胖),佢望左望我地張飛就叫我地「等一等」,ok我諗可能係未執好檯。點知佢陸續叫左好幾個排喺我地之後嘅飛,入座人數都係同我地一樣,我再走去問又叫我地「等一等」!我地之後再等左一陣,哇!唔對路喎!排喺我地後面嘅不斷入座!問之前嗰帶位男店員究竟咩事啊?!佢望一望我地張飛,話「我唔知你地嗰number」「咁宜家俾你入去得未」,態度惡劣!雖然食物味道還好,除左呢位叫飛帶位男店員外,其他店員都態度有禮。之後再睇睇openrice食評,好似帶位嘅職員原來都曾被「點名」(雖然唔知係唔係同一位啦)。