2019-01-28
第一次食呢間上海野,三個人叫左1.南翔小龍包2.菜肉雲吞 3.炸銀絲卷 4.楊州炒飯 5.上海炒粗麵,總共五樣餸,仲叫咗杯豆漿添,諗住未試過啦,就試吓佢好唔好食,其實我覺得啲嘢食味道係唔差㗎,幾鍾意佢個楊州炒飯炒得幾香,菜肉雲吞加上高湯味道入口都不錯,炸銀絲卷入邊嘅麵包都切左一條條咁,方便點煉奶食,但係本身以為可以安安樂樂咁食餐飯,之後嘅體驗令我決定以後唔會再食呢間野,點解呢?計埋上菜時間,我哋坐喺餐廳嘅時間根本上好少,大約半個鐘左右,我哋已經差唔多清左枱上面嘅食物,正常你食完野都會想繼續飲番杯水唞一唞,但係個侍應啊姐,極速咁走來收走晒枱上面嘅碗碟,俾人感覺上好似想趕我地走咁,收走晒所有食物嘅碗碟之後,我哋嘅水杯仲有好大杯水,諗住飲埋先走啦,點知個侍應阿姐又走過來,就問我地啲水唔要㗎啦呵?係我未答佢嘅時候,佢已經將隻手指插左落d杯度,一野收走晒啲杯,我覺得佢今時今日咁嘅服務態度真係唔得,就算啲嘢食幾好食都好,呢間餐廳對於侍應嘅質素真係訓練得好差,好影響客人第日會唔會再次去食,總括嚟講,收+1嘅服務費,真心唔值得!