2021-03-19
本身從OPENRICE訂左座,雖然遲左少少,好彩張枱仲係度。入座店員都好有禮貌,而且地方都坐得好舒服。首先我地叫左個鴛鴦湯底(紅顏花膠雞湯&胡椒豬肚湯)紅顏花膠雞湯-湯底比較濃稠,應該係因為骨膠原,所以絕對要飲左碗先開始打邊爐胡椒豬肚湯-煮成奶白色,胡椒味好出,但係唔會好辣,飲完個人都會暖哂(我地一坐底就飲左好多,麻煩到店員姐姐成日幫我地加湯)另外其實仲叫左好多野食(不過無影哂相)牛其實都算新鮮既~個豆苗十分有趣,可以自己剪落黎店員姐姐們都十分勤力,尤其是係台灣店員姐姐好多次都會自動幫我地較火、又提議可以幫我地剪豆苗、又幫我地整好d蝦滑。整體而言環境坐得十分舒服,加上場內環境都好靚,好岩打卡。下次有機會都會再黎,仲希其他湯底好想試下!
入座店員都好有禮貌,而且地方都坐得好舒服。
首先我地叫左個鴛鴦湯底(紅顏花膠雞湯&胡椒豬肚湯)
(我地一坐底就飲左好多,麻煩到店員姐姐成日幫我地加湯)
另外其實仲叫左好多野食(不過無影哂相)
牛其實都算新鮮既~個豆苗十分有趣,可以自己剪落黎
題外話/補充資料:
食到後半,隔離枱有幾位外籍人士埋完單玩得興高采烈,居然可以玩到拋左粒紙波波(用張單扭埋一粒)落正我地既湯底,然後若無其事咁走左。我地話比台灣店員姐姐聽,佢都有一刻呆左,然後即刻提議幫我地換左個湯底。好彩經理哥哥(我估係)係後面都聽到,就過左黎幫手。不過其實已經去到差唔多9點半,我地再換湯底都無咩意思,所以婉拒左。但係經理哥哥同台灣店員姐姐都十分唔好意思,即使唔係佢地錯,但係都表現得十分負責任,同我地道歉左不下二十次不特止,善後既處理態度都十分顧及我地感受,呢2位員工真係好好!!
本來都嬲嬲地,不過都明白呢個都唔係餐廳既錯,其實2張枱隔住既果塊板已經唔矮,而且仲有D好靚既欄擋一擋。希望大家真係要有返D公德心,垃圾就唔好拎黎玩喇,真係唔小心拋左去人地度,都道個歉啊。