平時都唔點寫評的我,今次都要破例寫寫。事關今日去左葵涌呢間裕滿飲茶。今次係我第二次黎呢到食野,上次服務都還可以,今次就真係頂佢唔係好順。我同我老豆點左幾個點心同一個夙爪排骨飯。個飯超快到,但係後來發現排骨係生的,跟住叫服務員過黎,佢話可以換個但係要三個字先有,於是我地就取消個飯叫左個combo (一個燒味飯加鮮竹卷)。個燒味飯一陣間就到,但係個點心就要等成20分鐘有多,於是我想叫個服務員過黎再問問,點知班友三三兩兩係到傾計完全當我地透明,難得一個阿姐睇到過到黎,我就笑笑口禮貌地問佢可唔可以幫我催下單仲要唔該佢,佢竟然之後印張點心清單然後攞過黎同我地理論,話個點心需要時間蒸,話等係正常既,回應態度極之惡劣。我同佢解釋我唔係想話佢,因為我都係以事論事,只係想佢幫我跟一跟而已,但係佢仍然諸多解釋,真係火都黎。之後佢地仲要搵個人搭我地張檯,出面咁多張空檯唔比佢坐要佢搭檯,豈由此理。一班服務員只要冇野做就圍埋傾計,茶壺係我地定係搭檯個位都傻傻分不清,所以呢間酒樓我只可以講真係”沒有下次”⋯野又唔係特別好食,服務員態度水咁差,真係不建議附近既人去食。唯一少少加分都係呢隻豬仔包,算係有創意,不過總分
,真係不建議附近既人去食。唯一少少加分都係呢隻豬仔包,算係有創意,不過總分都係負數!
奶皇豬仔包
2018-04-15