2016-04-24
食物水準:65分左右喇,比合格高少少價錢:晚餐食咗一碟炒飯,一個淨墨魚丸,2杯凍飲,散叫要$176,係機場算差不多喇。環境:認真麻麻,唔合格。坐係放(乾淨的)水杯附近的卡位,都聞得到一陣"up"味,即係調位,調位之後明顯睇到梳化隙位有食物殘渣,帶住個小朋友係閹尖D,唯有搵野遮住,當時運高,睇唔到。服務態度:真係想拍枱走人。1.想調位,禮貌上都要通知吓樓面,同個姨姨講想調去另一張枱,佢係聽到我哋講野,個款又好似想問下人先,呆咗差不多一分鐘先俾我哋坐過去,奇奇怪怪咁。2.落單,哥哥仔落單準確無問題,想問佢拎隻小朋友匙更,佢話得一個size,可以俾多一隻匙更...... 仲話香港機場有幾好,仲話係國際大都會,一啲都唔方便,難道翠華無諗住做小朋友生意? 咁我就問佢拎咗茶匙(証明哥哥唔夠細心轉數唔夠快,咁都諗唔到),佢無答我好唔好就走咗去拎,我都未講完,我仲想要杯熱水,所以佢行完拎茶匙又行多一轉拎熱水,當然係黑住面咁拎,放係杯面就走咗去。3.改單,原本叫咗杯凍檸茶,想改做凍華田,咁又揮手叫人,哥哥2號係我哋張枱後面再隔多一張枱,佢係見到我哋,亦都係問我哋咩事,不過就唔諗住行過黎,我朋友就同佢
服務態度:真係想拍枱走人。
3.改單,原本叫咗杯凍檸茶,想改做凍華田,咁又揮手叫人,哥哥2號係我哋張枱後面再隔多一張枱,佢係見到我哋,亦都係問我哋咩事,不過就唔諗住行過黎,我朋友就同佢講想改單,佢好似聽唔到咁,咁我唯有大聲啲講想改單,佢先至行過黎問咩事,我朋友就同佢講原本叫咗杯凍檸茶,想改做凍華田,佢好似唔明咁又黑面問咁即係點,我又大聲啲清楚同佢講多一次,佢依然係黑面問咁即係點.....真係吹漲,你唔識做就搵人幫手喇,需要黑面嗎?真係想講粗口拍枱走......最後係哥哥幫我哋改單,但係凍檸茶已整好,所以叫多杯凍華田。
4.上菜,各位上菜既侍應都好一致,放低就走,8笑容,唔會同你講係咩,唔會問係邊位,更加唔會講請多謝晒,慢用之類。
機場翠華無下次