2019-06-09
當日晚上八時三十分,本人到位於黃大仙南館分店享用晚餐,入座時轉換了三次座位,第一次轉位主要因為檯不穩,第二次轉位因為風口位吹正頭,所以唯有轉第三次期間該位侍應,發出不滿的声音,當時我們還未點餐,而且還沒有客人等位,我們這樣做有何不妥!到我們要求落單,你同事態度嚴重有問題,我話要呢個餐,佢叫等等啦,到我可以點餐我已用手指指要呢個餐,佢就故意指另一個餐,咁我話要中湯, 侍應態度好差講我問你飲乜呀!飲乜呀!連續說了幾次,因唔知除了餐湯之外還有送其它飲品,我已經講話飲中湯,但你同事可以講多句仲有餐飲,咁我會更清楚,唔需要重覆用這樣態度問飲乜呀!最後一句道歉都沒有,重要講多句我唔同你拗就發脾氣轉頭離開。沒有理會客人,亦沒有叫其它同事來落單,如他不想落單或招呼客人可以叫其它同事幫手,客人不是出氣袋。本人已即時向貴店主任作出投訴,及離開去另一餐廳光顧。員工的態度會直接影响餐廳質素,我自己本身從事服務行業,明白敬業樂業重要性。