2021-09-11 379 瀏覽
早餐11點停,在門口排隊時有位年輕女侍應突然要求我們先下單,但我話要睇吓,因為餐牌離我一段距離,1分鐘後當我想再次落單時,便走近餐廳並推門時,侍應們沒有注視我,於是我開口問「係唔係要我落單」,當然侍應們仍然沒理會我,我便係門口連續大叫了幾次「唔該」,可能我推開了門,在店內的客人都注意到我,終於有2位侍應走向門口,其中一位是剛才叫我落單的女侍應,但她只是忙放執枱,沒有理我,另一位紋眉5x歲的女侍應走到門口在我旁邊時,我問「係唔係要我先落單?」但是她沒有回應我,而是問排隊的人幾位。然後我再問那紋眉中年女侍應「係唔係要落單」,但她秒速以很掘都語氣回應我「我未準備好喎」,我就話「你都可以應下,叫左你幾次,服務態度咁差」,她便反擊話「都話未得」。我再問「你哋話11點截單,要求我盡快落單」她立刻看手錶,以不屑的語氣話「宜家10:53,仲有時間,可以慢慢落喎」大街好味服務好的餐廳有很多,建議大家不要去,免得受氣影響胃口
2021-09-11
15 分鐘 (堂食)
$45 (早餐)