我們一人二行打算食下午茶,女友叫咗一份腿蛋治,我叫左一碗牛腩河。腿蛋治到咗,女友食完,碗牛腩河都未來。叫個侍應追下,敷衍了事,道歉都冇句。叫老闆娘追一追,佢竟然話牛腩內嘅蘿蔔要另外分開蒸,要耐啲。咁嘅藉口都作得出。凡係識煮嘢食嘅人都知道蘿蔔係落埋同牛腩一齊炆嘅,點會係分開蒸?就算真係分開蒸,係咪應該煮好先至打開門做生意?就算真係即叫即煮,係咪落單時應該話比個客人聽要等好耐??由落單去到送上碗牛腩河,足足半個鐘頭。老闆娘親手送上牛腩河,一句嘢都冇講,劈低就走左。成個過程直至埋完單一句道歉都冇。要等得耐唔係問題,食物味道平心而論也合格。但呢間野嘅老闆同所有員工嘅態度都好有問題。食到一肚氣,在此勸喻任何人都不要幫襯!!!

2016-10-02