公司係附近 諗住近近的食個早餐 都唔係第一次幫襯了 但係肥肥的男店員在幫襯咁多次以來一直態度惡劣。今日同朋友朝早幫襯早餐,繁忙時段混亂都可以理解,搭台,開單同送餐一直同隔鄰分檯搞亂送錯 仲要幫我地落漏單 趕著返工催單先發現 呢位男店員就“掉低”新入張單落我地檯面 我以為佢走左 但原來佢想挪走舊單但企係我後面粒聲唔出,當時我背對著並無反應到佢想挪張舊單,而我部電話正係張單面上 男店員就黑曬口面大聲呵斥道‘我要挪走啊’ 便直接抽走張單 令我部電話啪落檯😇其實大可以講一句 唔好意思或者借借 講返你要挪張舊單走 粒聲唔出係人發脾氣後面大聲呵係咩事?開口講嘢好難嗎?最後找錢時亦是這位男店員,佢將找比我地既紙幣同硬幣掉係檯面要我地自己執Any way,幫襯咁多次食物質素都算可以😊不過作為街坊都唔會再想幫襯下一次。某啲店員服務態度非常需要改善,特別是這位肥仔男店員(成個樓面得呢一位)
2021-12-25
早餐