2010-06-10 2 瀏覽
與朋友聚舊, 因為多數是屯門人, 所以入屯門食晩餐, 各叫各的, 我叫了豬扒魚柳焗飯, 有些叫了牛扒跟薯菜. 所有的餐都跟湯, 蒜蓉多士及餐茶. 蒜蓉多士 - 唔係好掂, 硬硬哋, 沒蒜蓉味, 更將二小粒包頭包尾當多士給我們. 羅宋湯 - 朋友話D湯杰咗少少, 我都有同感, 並且覺得仲鹹咗D.豬扒魚柳焗飯 - 豬扒是幾小件, 而不是一塊, 味道是可以的, 魚柳是二小件, 很淡, 沒有魚味, 飯是稍微用蛋炒過, 但整體覺得個飯是焗得唔夠, 口感上唔似食緊焗飯. 牛扒跟薯菜 - 個扒嘅size是O.K.的, 朋友切了一少塊牛扒給我, 唔un, 不過有D唔似平日食開嘅牛味.餐飲 - 熱咖啡味道正常, 仲比某些餐廳的餐茶大杯少少.這裡的服務唔係好掂, 我哋張枱其實都幾中間, 但侍應基本上是當我哋是透明的 我哋加了二個坐位, 侍應一直都冇幫我哋加返D刀叉匙, 要叫佢先至加 我哋枱面杯水飲晒, 侍應沒有主動幫我哋加返. 侍應在枱的一邊一次過上多碗餐湯, 竟然要求我哋自己將湯傳給其他人. 我哋飲晒羅宋湯, 主菜己經食緊, 朋友要加錢的龍蝦湯要催幾次, 先至送來.總括而言, 若果純粹想搵

餐飲 - 熱咖啡味道正常, 仲比某些餐廳的餐茶大杯少少.

我哋枱面杯水飲晒, 侍應沒有主動幫我哋加返.

總括而言, 若果純粹想搵地方同朋友食吓嘢, 傾吓計, 沒有太多要求, 嚟這裡都無所謂的.

2010-06-05