2022-05-08
可以晚市堂食後,一於黎試下米芝蓮一星既萬豪中菜廳前菜送的是醬油蘿蔔,是日本醬油漬物的感覺,咸甜微酸,幾開胃 頭盤係酸辣海蜇頭😋😋😋😋😋 海蜇非常爽脆,酸辣味道恰當,辣味稍突出,味道豐富雲腿玉簪蝦球😋😋😋😋蝦球幾大隻,肉質爽脆,配上金華火腿粒增加餘韻,菜心減少油膩感!但蝦味不太濃😔桂花瑤柱炒花膠條😋😋係今晚最失望既菜式😔😔芽菜雞蛋炒得乾爽,夠鑊氣,但花膠沒有底味,可以話淡而無味,只能靠加入瑤柱絲調味萬豪脆皮炸子雞😋😋😋😋😋 大推!👍👍 皮薄又脆!而且冇左皮肉之間既肥油👍 雞肉非常嫩滑,雞味濃香,確實是新鮮雞製成!萬豪炒香苗😋😋😋😋 係落足料既雜錦炒飯,有蝦、叉燒、燒鵝粒,炒得乾爽,不油膩,飯亦不硬,一切恰到好處!如果有鑊氣一啲就完美!甜品送上合桃曲奇同抹茶糕,抹茶糕有驚喜,茶味十足,微甜因為換左餐牌,試唔到鬼馬咕嚕肉同楊枝甘露都有d 可惜。
前菜送的是醬油蘿蔔,是日本醬油漬物的感覺,咸甜微酸,幾開胃
甜品送上合桃曲奇同抹茶糕,抹茶糕有驚喜,茶味十足,微甜
因為換左餐牌,試唔到鬼馬咕嚕肉同楊枝甘露都有d 可惜。